Internet of Intranet, BDS-IT kan u met beide helpen

Op dit moment specialiseerd BDS-IT zich op het maken van Internet pagina's welke een bedrijf of vereniging representatief weergeven via het Internet. Maar naast deze markt kan BDS-IT ook maatwerk oplossingen bieden op basis van Intranet binnen grote bedrijven of organisaties.


Het combineren van Intranet met de dagelijkse processen

Een Internet pagina is altijd maar het topje van de ijsberg van een grote organisatie. Om waar te maken wat op de Internet pagina wordt beloofd zijn veel mensen op verschillende afdelingen bezig met de dagelijkse bedrijfsprocessen. Omdat de focus altijd op de klant van het bedrijf ligt kan het voorkomen dat de processen op deze afdelingen verouderd raken of zelfs verouderde informatie bevatten.

Door Intranet te combineren met deze processen of administratieve taken kan BDS-IT de dagelijkse taken voor medewerkers, teamleiders en managers makkelijker maken om uit te voeren en beter te managen.
Via het Intranet kunnen alle informatie stromen worden bekeken en/of aangepast door alleen gebruik te maken van een internet browser. Er is geen additionele software nodig.


Afdelingen samen brengen via het Intranet

Sinds 1996 is Frits Bakker, (eigenaar van BDS-IT), werkzaam in de IT op basis van detachering. Eťn probleem is in deze jaren het meeste opgevallen en de oplossing voor dit probleem is opgenomen als onderdeel van BDS-IT.

Een afdeling binnen een grote organisatie is bijna een zelfstandige onderneming met zijn eigen medewerkers en management. Het taken pakket voor de afdeling is vooraf vastgesteld en er wordt budget vrijgemaakt op basis van dit taken pakket. De informatie stromen die een afdeling in gaan worden gebruikt voor de dagelijkse werkzaamheden en er wordt periodiek gerapporteerd aan hoger management. Het komt echter voor dat dit de enige informatie stroom is die de afdeling verlaat. Alle overige informatie en ervaring welke nodig is voor de dagelijkse werkzaamheden blijft intern bij de afdeling.

BDS-IT kan met behulp van het Intranet de informatie van verschillende afdelingen bundelen. De informatie van Applicatie management kan bijvoorbeeld samen met Server, Netwerk en Capacity management een krachtige tool vormen met real-time informatie.
Dit doel wordt ook nagestreefd door bedrijven die change en incident registratie systemen ontwikkelen.
Het nadeel van deze systemen is echter dat het is geŽnt op een manier van werken (bijvoorbeeld ITIL) of de visie van het bedrijf zelf, maar het is vrijwel nooit ontwikkeld op basis van de bedrijfsvoering van het bedrijf wat het product afneemt.

Als u geÔnteresseerd bent om samen met Frits Bakker van BDS-IT rond te tafel te gaan zitten en bespreken welke mogelijkheden er zijn voor de afdelingen binnen uw bedrijf dan kunt u gebruik maken van het contact formulier van deze website. Klik hier om het contact formulier te openen.